Mijn naam is Sheila van Horn (1976).

 

Ik heb een achtergrond in het basisonderwijs en ben orthopedagoog. Ik zal je mijn hele CV besparen want die kent nogal wat wisselingen en sprongen (zoals je vaker ziet bij hoogbegaafden).

 

Rond mijn 30e levensjaar kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd ben. Die had ik niet zien aankomen. Sterker nog: ik voelde me regelmatig dom! Deze nieuwe kennis heeft gezorgd voor een kentering in mijn leven. Mijn kijk op mijn omgeving, werk en vooral mezelf is sindsdien behoorlijk bijgesteld.  Ik ben niet raar, ik ben gewoon hoogbegaafd!

Een aantal jaren later kreeg ik een zoon. Vanuit het perspectief als ouder, heb ik veel bijgeleerd over hoogbegaafdheid en over mezelf. Het krijgen van een kind brengt andere gevoelens naar boven. De zorgen die je hebt over je kind. De buikpijn-vragen over wat wijsheid is. Wel of niet testen? Wel of niet van school wisselen? Kijken we het nog even aan of...?

 

Ik ben een autodidact 'pur sang' en houd de laatste ontwikkelingen bij door erover te lezen, met andere professionals in contact te zijn en me te laten bijscholen door middel van cursussen en korte opleidingen.

Wil je een keertje kennis met me maken? Neem contact met me op!

Ervaringen van klanten:

"Ik had dit mailtje eerder willen sturen om dankjewel te zeggen.
Dankjewel voor een luisterend oor, je goede adviezen, je begrip als ik mijn mond weer niet kon houden en je onderbrak, dankjewel voor het zo direct benoemen van dingen, het geven van heel veel antwoorden en bevestigingen.

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je het hoort, je bent echt heel fijn om mee te praten, zonder al te zweverig te willen doen voelde ik wel gelijk een connectie. Ons gesprek heeft enorm veel met me gedaan, zoals ik net al even zei heeft het dingen voor me bevestigd en is het een goeie stimulans geweest om mijn schouders er weer onder te zetten."

Wat anderen over mij zeggen:

"Wij zijn goed geholpen door Sheila, zij neemt de Wisc-V af en kan als oud-leerkracht goed helpen in gesprekken met school"

"Wij zijn zo blij dat we onze zoon door Sheila hebben laten testen. Ze kijkt niet alleen naar het IQ, maar kijkt naar het hele kind. Door de testuitslag heeft onze zoon weer meer zelfvertrouwen gekregen. Ook heeft zij ons ondersteund bij een gesprek met zijn nieuwe school (VO). Dit geeft ons vertrouwen in een goede start."

"Sheila heeft veel geduld als ze werkt met mijn dochter. Dit geeft mijn dochter het vertrouwen in zichzelf langzaam terug."

"Sheila 'ziet' mijn zoon. Ze ziet door het lastige gedrag ook de zachtheid en het lieve karakter. Hij ging graag naar haar toe."

"Sheila weet op eenvoudige wijze uit te leggen wat hoogbegaafdheid is en hoe je dit kunt signaleren. Ze reikt heldere handvatten aan waarmee ze ouders een stap verder brengt. Ze is bovendien ervaringsdeskundige, wat voor de kinderen die ze coacht heel fijn is - hoogbegaafden trekken elkaar aan en begrijpen elkaar over het algemeen goed"

"Sheila is open en eerlijk, dit geeft ons als ouders het vertrouwen dat zij geen dubbele agenda heeft. Ze steunt ons zowel thuis als op school. We zijn erg blij met haar begeleiding."

"Sheila heeft ons goed ondersteund in gesprekken met school om een plan op te stellen. Daarnaast heeft ze goed inzicht in onze kinderen en veel geduld."

"Sheila begeleidt onze dochter met rekenen. Ze is erg geduldig en geeft haar net het tikkie zelfvertrouwen dat ze nodig heeft."

 

Ik ben geinterviewd door de Gooi en Eembode! Hier kan je het artikel lezen.