Mijn naam is Sheila van Horn (1976).

 

Ik heb een achtergrond in het basisonderwijs en ben orthopedagoog. Ik zal je mijn hele CV besparen want die kent nogal wat wisselingen en sprongen (zoals je vaker ziet bij hoogbegaafden).

 

Rond mijn 30e levensjaar kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd ben. Die had ik niet zien aankomen. Sterker nog: ik voelde me regelmatig dom! Deze nieuwe kennis heeft gezorgd voor een kentering in mijn leven. Mijn kijk op mijn omgeving, werk en vooral mezelf is sindsdien behoorlijk bijgesteld. Ik ben niet raar, ik ben gewoon hoogbegaafd!

Een aantal jaren later kreeg ik een zoon. Vanuit het perspectief als ouder, heb ik veel bijgeleerd over hoogbegaafdheid en over mezelf. Het krijgen van een kind brengt andere gevoelens naar boven. De zorgen die je hebt over je kind. De buikpijn-vragen over wat wijsheid is. Wel of niet testen? Wel of niet van school wisselen? Kijken we het nog even aan of...?

 

Ik ben een autodidact 'pur sang' en houd de laatste ontwikkelingen bij door erover te lezen, met andere professionals in contact te zijn en me te laten bijscholen door middel van cursussen en korte opleidingen.

Wil je een keertje kennis met me maken? Neem contact met me op!

Ervaringen van klanten:

"Sheila heeft onze drie kinderen getest. Ze is heel vriendelijk en spontaan en als (ervarings-)deskundige zeer bekwaam en behulpzaam. Sheila 'ziet' de kinderen en de verslagen die ze maakt zijn zeer treffend en geven een bijzonder goed beeld van het kind weer. Dankzij Sheila kennen we onze kinderen nu nog beter en dankzij haar adviezen kunnen we ze nog beter ondersteunen. Heel erg waardevol!"

"Ik had dit mailtje eerder willen sturen om dankjewel te zeggen.
Dankjewel voor een luisterend oor, je goede adviezen, je begrip als ik mijn mond weer niet kon houden en je onderbrak, dankjewel voor het zo direct benoemen van dingen, het geven van heel veel antwoorden en bevestigingen.

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je het hoort, je bent echt heel fijn om mee te praten, zonder al te zweverig te willen doen voelde ik wel gelijk een connectie. Ons gesprek heeft enorm veel met me gedaan, zoals ik net al even zei heeft het dingen voor me bevestigd en is het een goeie stimulans geweest om mijn schouders er weer onder te zetten."

"Hoi Sheila, ik heb net een verslag van jou gelezen over een leerling bij mij op school, die ik mee mag begeleiden. Ik wil je graag laten weten dat ik onder de indruk ben van jouw verslag. Ik heb er inmiddels al behoorlijk wat gelezen, maar zo uitgebreid, volledig, to the point én liefdevol ben ik ze nog niet tegengekomen. Ik heb veel zin om deze leerling straks te helpen zich goed en gezien te blijven voelen in groep 3."

"Lieve Sheila,

Waar moeten we nou beginnen, waar halen we de juiste woorden vandaan om te duiden hoe dankbaar we jou zijn. Dankbaar voor jouw hulp, steun, begeleiding, kennis, kunde, her- en erkenning en dankbaar voor het zien van ons ventje.

We stonden voor een spannende stap, het laten testen van ons zoontje. Maar naar wie ga je dan toe? We hadden wel bepaalde gedachten hierover. Het moest iemand zijn die kundig is op gebied van hoogbegaafdheid en we wilden dat diegene veilig en vertrouwd voelde. Al langere tijd volgden we jou Sheila op Facebook en steeds kwamen we weer even op jouw pagina en website als het ging over het laten testen. We zijn dus uiteindelijk op ons gevoel afgegaan en hebben voor jou gekozen en wat zijn we daar dankbaar voor. Het was misschien voor ons wat verder reizen, maar het was iedere kilometer meer dan waard. Op de dag van het onderzoek was ons zoontje meteen vertrouwd met jou. Hij voelde zich helemaal op zijn gemak en fijn en wilde na afloop eigenlijk niet weg. 

Toen we het verslag van jou kregen waren we erg onder de indruk. De wijze waarop jij de dingen verwoord is helder en heel erg helpend. Het verslag is meer dan volledig. Niet alleen het IQ wordt belicht, maar vooral ook de zijnskenmerken. Als ouders hebben we een soort handleiding in handen voor ons zoontje. Je geeft ons zeer waardevolle tips voor thuis, maar ook voor op school. Met jouw verslag was er een opening om met school in gesprek te gaan. 

We zijn je echt enorm dankbaar! Je hebt ons geholpen in ons proces, onze zoektocht naar wat ons ventje nodig heeft. We zouden iedereen willen aanraden om jouw hulp in te roepen als je als ouder voor die grote stap van testen staat. 


Lieve groetjes,
Ouders van een jongen (6 jaar)"

Sheila van Horn hoogbegaafd Hilversum begeleiding coach kindercoach bijles huiswerk plannen executieve functies

Wat anderen over mij zeggen:

"Wij zijn goed geholpen door Sheila, zij neemt de Wisc-V af en kan als oud-leerkracht goed helpen in gesprekken met school"

"Wij zijn zo blij dat we onze zoon door Sheila hebben laten testen. Ze kijkt niet alleen naar het IQ, maar kijkt naar het hele kind. Door de testuitslag heeft onze zoon weer meer zelfvertrouwen gekregen. Ook heeft zij ons ondersteund bij een gesprek met zijn nieuwe school (VO). Dit geeft ons vertrouwen in een goede start."

"Sheila heeft veel geduld als ze werkt met mijn dochter. Dit geeft mijn dochter het vertrouwen in zichzelf langzaam terug."

"Sheila 'ziet' mijn zoon. Ze ziet door het lastige gedrag ook de zachtheid en het lieve karakter. Hij ging graag naar haar toe."

"Sheila weet op eenvoudige wijze uit te leggen wat hoogbegaafdheid is en hoe je dit kunt signaleren. Ze reikt heldere handvatten aan waarmee ze ouders een stap verder brengt. Ze is bovendien ervaringsdeskundige, wat voor de kinderen die ze coacht heel fijn is - hoogbegaafden trekken elkaar aan en begrijpen elkaar over het algemeen goed"

"Sheila is open en eerlijk, dit geeft ons als ouders het vertrouwen dat zij geen dubbele agenda heeft. Ze steunt ons zowel thuis als op school. We zijn erg blij met haar begeleiding."

"Sheila heeft ons goed ondersteund in gesprekken met school om een plan op te stellen. Daarnaast heeft ze goed inzicht in onze kinderen en veel geduld."

"Sheila begeleidt onze dochter met rekenen. Ze is erg geduldig en geeft haar net het tikkie zelfvertrouwen dat ze nodig heeft."

 

Ik ben geinterviewd door de Gooi en Eembode! Hier kan je het artikel lezen.