Ik zit vol tot ver na de zomervakantie 2024.

Om die reden hanteer ik nu een opnamestop. 
Je kunt je kind helaas niet meer bij mij aanmelden.
Hou de site in de gaten: zodra het weer mogelijk is, laat ik dit hier weten.

Laat je kind testen & onderzoeken, 
krijg duidelijkheid over wat jouw kind nodig heeft

Steeds meer ouders en scholen weten de weg naar mijn praktijk te vinden. Naast de afname van een IQ-test, kijk ik ook naar het gedrag van je kind en hoe het zich sociaal en emotioneel ontwikkelt. Hoogbegaafdheid is méér dan een IQ van 130 of hoger en uit zich in verschillende kenmerkende gedragingen en andere zijnskenmerken.

Bij zogenaamde onderpresteerders komt het gemeten IQ zelden boven de 130. Dan geven juist de zijnskenmerken veel houvast.

 

Het is niet belangrijk welk 'label' je kind krijgt. Het is belangrijk dat jouw kind het onderwijs en de zorg krijgt, die het nodig heeft. We bespreken het advies, in overleg ook samen met school. School krijgt gerichte uitleg over jouw (uitzonderlijk) hoogbegaafde of meerbegaafde kind en adviezen op maat waarmee de leerkracht en intern begeleider jouw kind op school kunnen begeleiden.

Meerdere ouders noemen het adviesrapport een 'soort handleiding bij ons kind'.

Reactie van een ouder: "Wauw Sheila, ik heb het [verslag] net gelezen en ben er gewoon sprakeloos van. Zo fijn dit! Dit is waar we (al jaren) naar op zoek waren en waar zowel wij als school verder mee kunnen. Zo kunnen we hem echt helpen, laten zijn wie hij is en gericht met elkaar laten merken dat hij daar trots op mag zijn. Dankjewel daarvoor."

Reactie van een schoolbegeleider: "Hoi Sheila, ik heb net een verslag van jou gelezen over een leerling bij mij op school, die ik mee mag begeleiden. Ik wil je graag laten weten dat ik onder de indruk ben van jouw verslag. Ik heb er inmiddels al behoorlijk wat gelezen, maar zo uitgebreid, volledig, to the point én liefdevol ben ik ze nog niet tegengekomen. Ik heb veel zin om deze leerling straks te helpen zich goed en gezien te blijven voelen in groep 3."

Kinder IQ Test Plus (KIQT+)

Sinds maart 2021 is een nieuwe IQ test op de markt gekomen. De KIQT+ (Kinder IQ Test Plus).

Deze test is speciaal ontworpen voor kinderen die (vermoedelijk) bovengemiddeld intelligent zijn en is geschikt voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar. Meer informatie over de test vind je hier.

Hoe de KIQT+ zich verhoudt tot de WISC V lees je hier

Sheila van Horn hoogbegaafd IQ test testen onderzoek onderpresteren basisschool woede boos buikpijn hoofdpijn slim pienter Hilversum Thino hulp

 

Binnen een paar dagen krijg je de voorlopige uitslag (meestal nog dezelfde dag). 

Uitgebreid verslag en advies volgt binnen twee weken na afname.

 

 

 

Ik zit vol tot ver na de zomervakantie 2024.

Om die reden hanteer ik nu een opnamestop. 
Je kunt je kind niet meer bij mij aanmelden.

Met ingang van het schooljaar 24/25 zullen de kosten voor onderzoek hoger zijn. 
Maakt u gebruik van de regeling 'Kindpakket' of 'geld voor sport en uitjes' in de gemeente Hilversum of een soortgelijke regeling in een andere gemeente, dan is in overleg iets te regelen. 


Ik werk samen met:

Rooz is een praktijk in Hilversum voor kinder- en jeugdtherapie en coaching, voor kinderen van 4 tot 18 jaar en hun ouders. Esther Roozen is integratief kindertherapeut. Zij kan jouw zoon of dochter helpen omgaan met zijn of haar hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. 

SGOOIERS in Laren (NH) is speciaal opgericht door Ellen Ouwerkerk om jouw slimme, creatieve, nieuwsgierige (eigen)wijze peuter de ruimte te geven. Jouw peuter kan er spelend en lerend zichzelf zijn. Bovendien kan jouw peuter zich hier ontwikkelen in het eigen, vaak razendsnelle tempo. 

Marscha van der Wilt van 'Gaaf in beweging', in Loosdrecht, ondersteunt jouw hoogbegaafde kind op het gebied van prikkelverwerking, gedrag, zelfsturing en reflexintegratie. Ze kijkt wat er schuil gaat onder gedrag en beweging. De behoeftes van het kind staan altijd centraal.

Ellis Wessels-Kessens is gespecialiseerd in het jonge, hoogbegaafde kind. Zij biedt ondersteuning aan peuterleidsters en kleuterleerkrachten in het werken met hoogbegaafde kinderen. Ook doet zij observaties in de groep en geeft zij (opvoed)adviezen aan ouders.