Hoogbegaafd zijn: vloek of zegen?

Mensen denken vaak dat hoogbegaafdheid een zegen is (“Je bent toch lekker slim?”). Maar veel hoogbegaafden lopen vroeg of laat tegen problemen aan. Over die problemen kan je veel in mijn andere blogs en elders online vinden.

Lees meer »

Erop uit in de kerstvakantie!

Na alle hectiek in de laatste schoolweek met kerstspel, kerstdiners, borrels en ander gehaast, is het tijd voor rust. Alles loslaten en eerst maar eens bijslapen en vooral even niets moeten. Heerlijk! In mijn vorige blog kun je lezen wat je kunt ´doen´ in zo´n heerlijke luie vakantie. Bij ons duurt deze periode van luiigheid meestal een week, dan zijn we het hangen wel een beetje zat en is het weer tijd voor nieuwe prikkels en wat actie!

Lees meer »

Eindelijk kerstvakantie! Nu eerst even... NIETS!

Sinterklaas is nog niet het land uit, of de kerstversieringen hangen alweer in school! Nog twee weken van sfeervolle lichtjes, kerstbomen en liedjes zingen en dan... eindelijk vakantie! Zijn jouw kinderen er ook zo aan toe? Eventjes he-le-maal niets hoeven en moeten. Heerlijk even bijkomen en cocoonen thuis.

Lees meer »

Pakjesavond: stress?! Tips voor cadeautjes en rust.

Sinterklaas is weer in het land. Een gezellig tijd samen met familie, snoep en cadeautjes! Voor kinderen ook een spannende tijd. Het Sinterklaasjournaal maakt het ieder jaar weer spannend of het goed komt met de cadeautjes. Ook komen de kinderen overal ineens Pieten en soms zelfs Sinterklaas tegen; op straat, in het winkelcentrum, op de sportclub, bij ouders op het werk en op school. Voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen is dit allemaal extra spannend. Slapeloze nachten, extra huilbuien en woedeaanvallen zijn heel normaal in deze periode van het jaar. Hoe zorg je er nou voor dat jouw kind ook een fijne Sinterklaastijd heeft en niet op pakjesavond instort van alle spanningen?

Lees meer »

Liever een filmpje?

Van mijn nieuwste blogs heb ik op facebook lives opgenomen. Je kunt ze hier terugkijken: https://www.facebook.com/OrthopedagoogSheila